Online
 
 
 

Termeni si conditii

Efectuarea unei comenzi pe site-ul www.auto-revizie.ro reprezinta acordul dumneavoastra cu termenii si conditiile de mai jos:

LIALD SALE S.R.L. ( auto-revizie.ro) este inregistrata in Registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub numarul 2447.

Conform cerintelor Legii 677/2011 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, LIALD SALE S.R.L  are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.

In unele cazuri, pentru lansarea unei comenzi ferme, este necesara achitarea unui avans de cel putin 25% din valoarea produsului.

Produsele comercializate prin intermediul www.auto-revizie.ro sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala si certificat de garantie. De asemenea, atat pretul cat si specificatiile tehnice nu reprezinta nici un fel de obligatie contractuala, si pot fi schimbate fara nicio notificare in prealabil. Fotografiile produselor au caracter informativ. Pot exista diferente intre acestea si produsul respectiv.

Produsele comercializate de AUTO-REVIZIE.RO se livreaza numai in urma unei comenzi telefonice sau online, in limita stocurilor disponibile. Modificarea preturilor produselor afisate pe site se poate face fara o instiintare prealabila. Produsele comandate vor livrate la pretul afisat la data comenzii inregistrate, in limita stocurilor disponibile la data comenzii inregistrate.

O comanda neconfirmata (telefonic sau prin email) la AUTO-REVIZIE.RO se anuleaza automat in 72 de ore.

Produsele comercializate de AUTO-REVIZIE.RO, sunt interschimbabile cu piesele originale conform cataloagelor si listelor editate de producatori. Garantia se aplica in conformitate cu Legea 449/2003 privind vanzarea produselor si garantia asociata acestora si O.G. nr. 21/1992 privind protectia consumatorului. Termenul de garantie acordat de AUTO-REVIZIE.RO se acorda pentru durata medie de utilizare a pieselor de folosinta indelungata, conform specificatiilor tehnice ale producatorului dar nu mai mult de 18 luni de la data inscrisa pe factura de vanzare.

Pentru anumite repere cum ar fi: alternatoare, electromotoare, pompe de servodirectie, casete de directie se percepe suplimentar o taxa de garantie care se poate returna doar dupa ce piesa veche este acceptata de catre furnizor.

Piesele de folosinta indelungata sunt:

ambreiaje, arcuri, amortizoare, articulatii planetare, elemente de caroserie, elemente de directie, elemente de frana, semnalizatoare, stopuri, cabluri, pompe, radiatoare, tobe si tevi de esapament, rulmenti, fise de bujii, piese de electromotor si alternator, piese de motor in miscare.

Produsele care prezinta in perioada de garantie defecte de material sau de fabricatie, vor fi inlocuite cu altele noi, conform legii.

Termenul de garantie decurge de la data inscrisa pe factura de vanzare.

Vanzatorul este exonerat de raspundere privind garantia sau aceasta poate fi anulata in urmatoarele cazuri:

·piesa nu a fost cumparata de la AUTO-REVIZIE.RO;

·piesa nu a fost montata intr-un atelier de specialitate autorizat de RAR sau de producatorul autovehiculului;

·piesa s-a defectat datorita unui montaj incorect sau datorita montarii impreuna cu piese conexe uzate, defecte sau modificate;

·piesa a fost gresit aleasa sau a fost utilizata pentru alt scop decat cel indicat in catalogul producatorului;

·piesa nu a fost identificata corect datorita prezentarii de catre cumparator a unor date eronate sau nu a fost comparata la montaj cu piesa de inlocuit;

·piesa s-a uzat sau deteriorat datorita suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului, neefectuarea reviziilor periodice conform recomandarilor producatorului autoturismului, atelierul de specialitate care a efectuat montajul nu a stabilit verificarile si reglajele ulterioare conform tehnologiei de montaj sau impuse de producator;

·autoturismul a fost folosit in alte scopuri decat cel prevazut de constructor sau a fost exploatat in conditii necorespunzatoare (raliuri, competii sportive, taximetrie, etc);

·autoturismul a fost accidentat sau a suferit avarii produse de factori externi, atmosferici sau de alta natura (socuri termice, electrice, mecanice);

·piesele prezinta urme de lovituri, zgarieturi, indoituri, rupturi, deformari;

·piesele prezinta o uzura normala.

Piesele care fac obiectul unei reclamatii in garantie vor fi insotite de urmatoarele documente:

·copie dupa factura de achizitie de la AUTO-REVIZIE.RO, bonul sau chitanta cu care a fost cumparata piesa;

·dovada montarii intr-un service autorizat R.A.R (deviz de montaj) si documentele fiscale aferente;

·copia fata-verso dupa autorizatia R.A.R a serviceului in care s-a facut montajul.

·nota de constatare emisa de catre un serviciu autorizat prin care se constata si se descrie detaliat defectiunea;

·copia dupa certificatul de inmatriculare al autovehiculului.

·piesa trebuie sa fie obligatoriu in ambalajul original ATENTIE: NU distrugeti/deteriorati ambalajul original !

NU etichetati/distrugeti ambalajul original, împachetati separat!

NU puneti coletul cu ramburs!

Etichetati coletul cu destinatar astfel:

LIALD SALE S.R.L. Str. Zorilor nr.87, Parter, Birou, sat Buda, comuna Cornetu,judet Ilfov, Cod Postal 077071

Reclamatia depusa de cumparator va fi analizata si va primi un raspuns in termen de 5 zile lucratoare de la data receptiei produselor reclamate la sediul vanzatorului, insotite de toate documentele enumerate mai sus.

In cazul in care reclamatia a fost justificata vanzatorul se obliga la inlocuirea produsului in termen de 10 zile calculate de la data trimiterii raspunsului de vanzator.

In cazuri speciale cand partile nu ajung la un consens cu privire la reclamatia de garantie, partile vor trimite piesele pentru analiza la un specialist in domeniu. Rezultatele analizei vor fi considerate obligatorii atat pentru vanzator cat si pentru cumparator. Cheltuielile ocazionale de efectuare a analizei vor fi suportate de partea in culpa.

Nu se acorda termenul de 18 de luni la urmatoarele categorii de piese:

filtre (de ulei, aer, combustibil), becuri, stergatoare de parbriz, burdufe, bujii de aprindere si incandescente, garnituri metaloplastice si simeringuri, curele de transmisie si distributie, elemente de aprindere.

Alte conditii:

·Reclamatiile referitoare la neconcordanta dintre marfa si factura se accepta numai daca acestea au fost sesizate in scris, in maximum 1 zi de la livrare.
Nu se admit la retur piesele cu ambalaj deteriorat si lipsite de accesoriile originale, piesele care prezinta urme de montaj.

Anumite piese din categoria "Caroserie" nu sunt acceptate la retur de catre producator. Va rugam sa va informati asupra acestui fapt inainte de a comanda piesa dorita.

·Cumparatorul poate refuza marfa livrata daca sunt semne vizibile de deteriorare sau in caz de nefunctionare, in termen de 24 de ore de la livrare, insa va anunta vanzatorul in termen de 3 ore de la preluarea marfii. Nu se accepta returnarea marfii livrate dupa acest termen.

·Prin exceptie se accepta returnarea marfii livrate in cazul in care vanzatorul a livrat eronat sau in cazul in care marfa este in garantie, cu respectarea riguroasa a prevederilor garantiei.

·Nu se accepta la retur marfa vanduta cu promotie, marfa nepusa in ambalajul original, marfa comercializata de alti agenti economici, marfa returnata fara respectarea prevederilor de mai sus.

·Plata transportului pentru produsele trimise (tur-retur) in vederea solutionarii garantiei va fi impartita astfel: de la client catre AUTO-REVIZIE.RO- plata va fi efectuata de catre client; de la AUTO-REVIZIE.RO catre client - plata va fi suportata de catre noi.

·Conditiile de garantie sunt parte integranta a documentelor de vanzare - cumparare prin semnarea facturii fiscale sau plasarea unei comenzi online beneficiarul declara ca a luat la cunostiinta prevederile acestor documente.

·Garantia acopera cel mult valoarea integrala a produsului reclamat.

·Indiferent de modalitatea de livrare cumparatorul are obligatia de a verifica existenta tuturor actelor aferente tranzactiei, lipsa acestora generand neacordarea garantiei. Receptia marfurilor vandute se face la sediul cumparatorului. Cumparatorul se obliga la preluarea marfii comandate si livrate.

Unele piese de schimb sunt cu valoare de garantie. In momentul livrarii piesei se factureaza piesa noua impreuna cu valoare de garantie.

Conditii de returnare:

Ne dorim sa fiti pe deplin multumiti de produsele cumparate din magazinul nostru online. Daca din anumite motive nu sunteti pe deplin satisfacut de articolele achizitionate le puteti returna iar noi va vom inapoia contravaloarea comenzii dumneavoastra.

Ordonanta Guvernului nr130/2000 prevede urmatoarele:

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului"

"Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor"

In cazul in care va decideti sa inapoiati anumite produse, care poate nu corespund dorintelor dumneavoastra, puteti sa o faceti conform legii, in termen de maxim 30 zile lucratoare.

Pentru a returna unul sau mai multe produse dintr-o comanda, trebuie sa urmati urmatorii pasi:

Va rugam sa ne contactati la unul din numerele afisate pe site la sectiunea contact sau puteti sa ne lasati un mesaj in cadrul aceleiasi sectiuni folosind modelul de mesaj de acolo.

La primire coletul va fi verificat pentru a se constata daca indeplineste conditiile mai sus mentionate, in caz contrar acesta va fi refuzat.

Transferul sumei in contul dvs.bancar. Aceasta este cea mai simpla si mai rapida modalitate de recuperare a contravalorii produselor returnate. Pentru efectuarea transferului bancar trebuie sa specificati numarul contului IBAN, numele titularului si CNP-ul. (ATENTIE - Contul IBAN trebuie sa apartina persoanei pe numele careia s-a eliberat factura !).

Restituirea banilor prin transfer bancar se va face in termen de maxim 3 zile lucratoare de la data primirii coletului si verificarii ca acesta indeplineste conditiile de retur mentionate in prezenta sectiune. In cazul in care coletul returnat nu indeplineste vreuna din conditiile de retur mentionate in aceasta sectiune, dvs. veti fi instiintat prin apel telefonic sau adresa e-mail.

IMPORTANT:

Va rugam sa respectati termenii de returnare cu care ati fost de acord in momentul in care ati finalizat comanda.

NU vor fi acceptate coletele care:

- au fost trimise fara notificare din contul dvs.

- au mentionata suma de ramburs pe eticheta de transport

- nu au inscriptionate pe ambalaj elementele necesare identificarii returului (ID retur, numele beneficiarului facturii)

Contravaloarea produselelor deteriorate in timpul transportului ca urmare a ambalarii necorespunzatoare in cazul unei returnari de produs sunt suportate de catre dumneavoastra.Piesa inlocuita sa fie curata fara urme de ulei, sa prezinte doar urme de uzura functionala fara urme de lovituri, sa nu lipseasca subansamble din ea si sa fie ambalata in ambalajul original in care s-a livrat piesa noua, cu codul furnizorului pe cutie. Piesa inlocuita sa fie trimisa inapoi in termen max. 3 zile lucratoare iar dupa verificarea integritatii piesei, va fi stornata valoarea de garantie.Daca una din conditiile de returnare de mai sus nu este indeplinita valoarea de garantie ramane facturata si nu se va storna.

ATENTIE! exista posibilitatea ca piesa sa fie reconditionata de fabricant, oferindu-se aceeasi garantie si calitate.

Piese care se pot incadra in categoria de mai sus: casete de directie, pompe servodirectie, electromotoare, alternatoare, etriere, planetare, alte piese.

ATENTIE! Se va percepe suplimentar o taxa de transport in valoare de 25 Lei doar pentru utilizatorii care au refuzat sau nu au ridicat anterior o comanda fiind notificati in prealabil!